• Acasă
  • Știri
  • Bundesliga va avea o nouă minge oficială! Nu e Adidas sau Puma și nici Nike!

Bundesliga

Bundesliga va avea o nouă minge oficială! Nu e Adidas sau Puma și nici Nike!

Federația germană de fotbal a luat o decizie “șoc” privind mingile de fotbal.

EA Sports și Konami vor trebui să adauge o nouă marcă de mingi în jocuri.

Si nu vorbim de Umbro, Kappa sau stiu eu ce marci cunoscute, vorbim de o marca ce suna a “no name” pentru multi microbisti, o marca ce a fost auzita sau folosita in ultimii ani doar prin ultimele ligi de fotbal din Germania. Vorbim de “Derbystar”.

Da, va vine sau nu sa credeti, campionatul Germaniei, unul dintre cele mai puternice din lume, va avea o noua minge de fotbal incepand cu sezonul 2018/2019. Mingile Derbystar vor fi prezente in toate meciurile oficiale din primele doua ligi germane.

Probabil multi dintre voi va intrebati cum de Adidas, celebra marca germana, a pierdut un asemenea campionat important. Cei de la Adidas spun ca se concetreaza mai mult pe competiile internationale cum ar fi Champions League, campionatele europene precum si mondiale, insa sunt convins ca pentru ei, Bundesliga, reprezinta o pierdere enorma. Nu se cunosc inca cifrele contractului, insa este lesne de inteles ca cei de la Derbystar au facut o oferta mult mai consistenta pentru a deveni sponsorul oficial al Bundesligii.

Chiar daca nu prea ati auzit de marca Derbystar, trebuie sa stiti ca aceste mingi au mai fost folosite inca cu succes in Bundesliga incepand cu sezonul 1970/1971. Desi este o marca germana de fotbal, Derbystar apartine incepand din 1991, de grupul danez Select Sport A/S. Derbystar produce mingi cam pentru toate sporturile, precum si diverse articole sportive si medicinale. Contractul cu federatia germana de fotbal, se intinde pe o perioada de 4 ani. Ca o remarca, trebuie sa stiti ca mingile Derbystar sunt mingi oficiale in campionatele Olandei si Belgiei, precum si in campionatele europene de handbal.

Desi vazuta ca un soc de foarte multi, Jörg Daubitzer, presedintele federatiei germane de fotbal, se declara foarte incantat: “Cu Derbystar am castigat un partener, care de foarte mult timp este cunoscut de cluburi si jucatori pentru produsele de inalta calitate pe care le ofera.” De altfel cei care au apucat sa joace cu aceste mingi, lauda calitatile lor.

Va fi probabil destul de interesant sa vedem Bundesliga cu astfel de mingi si ramane de vazut cum vor arata ele in viitoarele editii de PES si de FIFA.

Tipărire