PES, PES 2022

PES trece pe Unreal Engine!

Pro Evolution Soccer e pe cale să devină cel mai real simulator de fotbal creat vreodată.

PES 2022 va avea un nou motor de joc la bază și anume mult lăudatul Unreal Engine.

Nu am mai scris de mult un articol legat despre PES sau FIFA și asta pentru că am fost realmente dezamăgit cu ceea ce atât Konami cât și EA Sports ne-au prezentat în ultimul timp, aceleași jocuri obosite și cu mult în urmă față de alte jocuri, atât la nivel de grafică, cât și la nivel de gameplay sau complexitate.

Însă iată că au început să apară niște speranțe și câteva raze de soare pe strada japonezilor, asta după de Konami a anunțat oficial că PES 2022 va avea un nou motor grafic și anume Unreal Engine, care în ultimul timp este tot mai lăudat pentru grafica fotorealistă pe care o poate oferi. Asta înseamnă că cel puțin teoretic, PES 2022 va trece la un cu totul alt nivel față de ceea ce știam până acum, măcar la capitolul grafică, iar mai jos puteți vedea un teaser video cu PES 2022, în care putem vedea poate un Camp Nou animat și un Messi mai real ca niciodată. De asemenea textura tricoului, a ghetelor și chiar și iarba, arată foarte real, ceea ce ne dă speranțe că în sfârșit vom avea un simulator de fotbal care va arăta foarte bine.

Konami a ales să sară acest an din cauza pandemiei plus că cele 2 console next-gen, PS5 și Xbox Series X se vor lansa târziu în acest an, iar timp pentru a dezvolta un joc complet nou bazat pe un nou motor grafic, nu există, urmând ca acest an să avem parte doar de un update sezonal, un fel de pachet DLC la seria PES 2020, un update DLC care va conține ultimele update-uri,  echipamente, noi legende, probabil câteva echipe noi și poate câteva stadioane. Acest update va costa 25 de dolari sau euro, în concordanță cu cei 25 de ani aniversari pe care Konami îi sărbătorește de la prima apariție Pro Evolution Soccer.

Legat de PES 2022, japonezii ne promit că este cel mai mare update pe care PES îl va primi vreodată, mai ales modurile Master League precum și myClub, iar jocul în sine va primi datorită acestui motor grafic, noi animații foarte realiste, o mecanică nouă a jucătorilor precum și o grafică fotorealistă. Konami are de gând chiar să ofere devreme jocul spre testare, undeva în luna Iunie a anului viitor, urmând ca în Septembrie 2021 să avem un joc complet nou din foarte multe puncte de vedere.

Tipărire