eFootball PES 2020, PES 2020

PES 2020 devine eFootball PES 2020

Primele informații despre Pro Evolution Soccer 2020.

PES 2020 va suferi câteva schimbări majore însă va fi dezvoltat tot pe același motor de joc.

Probabil că mai toți știți că anul viitor va fi lansată noua consolă PS5 precum și noua consolă xBox. Ceea ce însă probabil mulți nu știți, este că toată industria jocurilor se învârte în jurul unei generații de console, chiar dacă componentele PC sunt mult mai performante în ziua de astăzi și pot face față unei noi dimensiuni din punct de vedere al graficii dar și al gameplay-ului. Așadar, lucrurile stagnează câțiva ani, până vom vedea jocurile la cu totul o altă dimensiune, cu o grafică mult peste cea actuală. Este cazul și următoarei serii de PES, care va folosi același motor grafic ca în anii precedenți, la fel ca și în cazul serii FIFA, japonezii așteptând noile generații de console ca să implementeze un nou motor de joc, care va schimba atât partea grafică cât și gameplay-ul în mod vizibil.

Emirates Stadium

Chiar și așa, noul PES 2020 nu va arăta rău, multe lucruri ce țin de aspectul grafic au fost îmbunătățite, precum și sistemul de iluminare. Printre noutățile ce țin de aspectul vizual, Konami se laudă cu implementarea timpului dinamic și cu faptul că pe foarte multe stadioane va putea fi văzut în timpul unui meci de fotbal, cum umbrele de pe stadion își vor modifica forma și aspectul în funcție de oră. Personal, urmărind mai multe transmisii live pe facebook cu PES 2020, nu am văzut încă implementate aceste modificări dar vom vedea.

Mai trebuie menționat și faptul că PES 2020 va avea un nou preset pentru cameră, menit să simuleze o transmisiune reală de televiziune. Vom vedea și reluări mai autentice precum și multe secvențe cinematice noi.

Licențe

Știm cu toții că cei mai mulți dintre voi își doresc un PES mai bogat în licențe, iar Konami a început să asculte. Chiar începând cu PES 2019 au fost introduse 7 ligi noi, cu toate că japonezii au pierdut între timp licențele Champions League și Europa League. Anul acesta lista va fi și mai plină, japonezii dorind cu orice preț să facă din seria PES un joc cât mai popular.

O primă veste bună este faptul că ligile a doua ale campionatelor Spaniei și Italiei, vor fi din nou introduse în PES, însă probabil nelicențiate, Adam Bhatti spunând pe contul său de Twitter că cel puțin în cazul Spaniei, licențierea nu poate fi posibilă, deoarece toate drepturile aparțin celor de la EA Sports. Chiar și așa, Adam ne-a promis că vor exista mult mai multe ligi secundare pentru campionatele licențiate din PES, așa că suntem nerăbdători să aflăm care vor fi ele.

Gameplay

Probabil că mulți din cei care joacă FIFA nu vor fi de acord cu mine, însă eu ca și mulți alții, văd gameplay-ul din PES multe peste cel din FIFA, mai ales la capitolul realism dar și animațiile specifice gameplay-ului. Ei bine, chiar și în această situație, PES 2020 va fi și mai mult îmbunătățit, sistemul de pase trecând la un alt nivel, mult mai real, preluări, driblinguri și tot felul de animații noi introduse care te vor face să uiți de FIFA. A fost introdus și un nou sistem defensiv care va permite efectuarea de falturi intenționate.

Pe partea de gameplay, trebuie să știți că Andrés Iniesta colaborează împreună cu cei de la Konami, iar sfaturile lui vor îmbunătăți sistemul de dribling precum și fazele de atac.

Master League

Seria PES suferea de ceva ani la acest capitol, însă anul acesta jocul va arăta complet schimbat, iar Master League complet refăcut. Printre altele au fost introduse un sistem de dialoguri, prin intermediul căruia deciziile luate de jucători pot influenţa desfăşurarea firului narativ, un algoritm nou pentru menţinerea cotelor de transferuri sau salariilor în conformitate cu cele din realitate, posibilitatea de a personaliza modelul propriului manager sau de a juca alături de figuri legendare precum Zico, Johan Cruyff sau Maradona.


Un lucru interesant este faptul că vă puteți personaliza propriul sponsor, împreună cu logo, logo care va fi vizibil și la conferința de presă, pe acel panou de publicitate.

Un nou brand

PES 2020 devine eFootbal PES 2020, o mișcare interesantă a celor de la Konami care merg în direcția bună în ceea ce privește noua imagine a companiei. Chiar dacă erau foarte mulți care vedeau seria PES ca pe o serie sortită eșecului, iată că lucrurile nu stau deloc așa, japonezii anunțând din nou creșteri și profituri însemnate față de anul precedent, profituri cu aproape 11 % mai mari decât anul precedent, al 4-lea an consecutiv de profituri semnificative. Japonezii vor însă mult mai mult de atât și doresc ca seria PES să devină o putere și la concursurile de gaming internaționale, unde a început să câștige teren față de seria FIFA, iar branduirea seriei PES, dedicată special competițiilor sportive electronice, va aduce și mai mulți fani dar și mai multă atenție asupra acestei serii. 


Cu alte cuvinte, orice profit înseamnă noi investiții, noi licențe, iar viitorul PES sună cât se poate de bine.

Alte noutăți

PES 2020 va conține multe lucruri noi, un meniu schimbat, însă din păcate interfața UI va rămâne în mare parte cam la fel, exceptând unele culori și elemente de design. PES însă vrea să se apropie de FIFA la capitolul interactiv și va include un nou mod, Matchday, unde jucătorii se vor putea cupla în echipe, iar în funcție de performanțe, veți putea avansa mai departe până în finală, finală care va fi transmisă live.

Konami va continua și colaborarea cu clubul FC Barcelona, iar Messi și legenda Ronaldinho, vor apărea pe coperțile noii serii.

eFootbal PES 2020 va fi lansat pe 10 Septembrie 2019, pe platformele PS4, xBox One precum și PC prin intermediul Steam.

Mai jos, aveți și o galerie foto completă:

Tipărire