• Acasă
  • Știri
  • Știri PES
  • "Războiul" dintre EA Sports și Konami continuă: Barcelona și Camp nou primesc licențe PREMIUM în PES 2017

FIFA 17, PES 2017

"Războiul" dintre EA Sports și Konami continuă: Barcelona și Camp nou primesc licențe PREMIUM în PES 2017

Camp Nou va fi licențiat oficial doar în PES 2017! Va fi însă Barcelona inclusă și în FIFA 17?

PES 2017 vine însă și cu multe alte surprize mari, iar duelul dintre PES și FIFA devine din ce în ce mai interesant.

Nici bine nu s-au bucurat fanii FIFA de licenta exclusiva pentru campionatul spaniol ca japonezii vin cu o lovitura puternica, FC Barcelona, una dintre cele mai iubite echipe din lume, a incheiat un contract de colaborare PREMIUM cu Konami pe o durata de 3 ani. Ba mai mult, ca bonus, Camp Nou va fi licentiat exclusiv doar in PES 2017. Cel putin asta reiese din declaratiile japonezilor prin care pun fanii FIFA pe jar, va fi licentiata Barcelona doar in PES sau si in FIFA?
Ei bine, dupa lovitura de imagine data de Konami, cei de la EA Sports nu s-au grabit sa vina cu vreun raspuns. Practic, parteneriatul dintre Konami si Barcelona, cuprinde stadionul Camp Nou licentiat, scanat 3D si reprodus asemeni celui din realitate, scanare 3D pentru mai toti jucatorii catalani, miscari si atributii exacte pentru toti jucatorii Barcelonei, echipamente oficiale, imnul oficial al clubului catalan, “Himno”, fotbalistii legenda ai clubului, coperta dedicata PES 2017 cu clubul catalan, reclame PES 2017 in timpul meciurilor Barcelonei + alte surprize.

Chiar daca nu exista nici o confirmare oficiala din partea celor de la EA Sports in privinta licienterii Barcelonei in FIFA 17, stim sigur ca stadionul catalan, Camp Nou, va fi disponibil doar in PES 2017. Inclin sa cred ca FC Barcelona va fi licentiata si in FIFA 17, insa fara multe caracteristici specifice unei licienteri premium. Interesant este ca lunile trecute, EA Sports a semnat un contract de parteneriat cu Real Madrid si multi se intreaba daca aceasta echipa se va regasi si in PES 2017.

Este foarte interesant acest duel al licentelor intre EA Sports si Konami, mai ales pentru campionatul spaniol, unde chiar daca EA Sports detine drepturi exclusive pentru acest campionat, Konami are dreptul sa negocieze licienterea echipelor spaniole cu fiecare club in parte. Mai pe intelesul vostru, FIFA 17 va avea campionatul spaniol cu toate drepturile aferente, sigle, identitate vizuala, scoreboard, etc., insa PES 2017 va putea include echipe spaniole in joc chiar si cu parteneriate exclusive sau premium, unde echipele spaniole pot primi o mai mare atentie in ceea ce priveste detalii ca scanare faciala, imnul echipei, stadioane 3D sau alte detalii. Totusi, Konami nu are dreptul sa foloseasca numele oficial, siglele sau grafica campionatului spaniol, insa atat Barcelona cat si alte echipe spaniole vor aparea in joc, intr-un campionat spaniol nelicentiat, care insa va putea fi editat foarte usor atat prin schimbarea denumirii competitiei cat si introducerea siglelor originale si oficiale ale competitiei la fel ca si in cazul Premier League. Pare destul de complicat insa jocurile din ziua de azi sunt bazate pe sisteme de marketing care costa si implicit aduc din ce in ce mai multi bani companiilor de jocuri.

Pe langa Barcelona, in PES 2017 vor mai fi licentiate pana in momentul de fata si urmatoarele echipe spaniole:

Almeria CF
Atletico Madrid
Getafe CF
Real Sporting de Gijón
Malaga CF
CA Osasuna
CD Tenerife
Xerez CD
Real Zaragoza.

Mai jos puteti vedea si trailerul oficial pentru FC Barcelona in PES 2017, precum si alte noutati pregatite de Konami pentru acest joc, cum ar fi cateva noutati in sistemul tactic al echipelor, noul “Control Reality”, precum si cateva noutati din Master League sau myClub.

Va fi foarte interesant si duelul pe partea grafica dintre PES 2017 si FIFA 17, dupa cum bine stiti, EA Sports implementand noul motor grafic Frostbite, tocmai pentru a aduce FIFA 17 la acelasi nivel sau chiar peste PES 2017. De partea cealalta, Konami nu se lasa mai prejos, si dupa cum vedeti si imagini, PES 2017 va arata destul de bine din punct de vedere grafic. Si totusi,PES 2017 nu a fost anuntat Next-Gen decat pe PS4, variantele de PC si xBox ONE fiind lasate mai mult ca sigur vechiului motor de joc.

Chiar daca doar varianta de PS4 va beneficia de toate noutatile seriei, fanii acestui joc probabil vor fi tentati sa achizitioneze o astfel de consola, mai ales ca PES 2017 va putea fi jucat fara sa aveti jocul cumparat. DA, ati inteles bine, veti putea juca PES 2017 fara sa-l aveti cumparat sau instalat pe consola, totusi, va trebui sa aveti un prieten care detine o astfel de consola si implicit PES 2017, putand accesa jocul prin sistemul Share Play de pe cealalta consola, de la distanta.
O alta noutate interesanta pentru userii de PS4, este ca isi vor putea trimite salvarile din EDIT catre alti useri PS4, cu alte cuvinte veti putea trimite sau primi patch-uri gata facute, cu toate echipele licentiate si alte noutati. Aceasta caracteristica va fi disponibila si pe PC, nu insa si pe consolele xBox.

Stadium Creator se intoarce in sfarsit in PES 2017, iar userii isi vor putea crea propriile stadioane indiferent de platforma pe care o au. Nu suntem inca siguri daca si stadioanele vor putea fi trimise catre alti useri, insa inclin sa cred ca da.

PES 2017 se va lansa surprinzator de repede anul acesta, pe 13 Septembrie pe continentul american si pe 15 Septembrie in Europa, iar o varianta DEMO va fi pregatita pentru luna August. PES 2017 se va lansa pe toate platformele, PS4, PS3, xBox ONE, xBox 360 si PC, insa doar versiunea PS4 va veni cu ultimile tehnologii implementate, grafica superioara + multe alte noutati.

Mai jos aveti o galerie foto in care puteti vedea superbul stadion Camp Nou reprodus in PES 2017, insa fiti pe faza: saptamana aceasta cei de la Konami ne-au dat asigurari ca putem vedea primele materiale video cu secvente de gameplay, deci toate motivele sa ramaneti conectati pe PES Romania. Pareri?

Tipărire