FIFA 18

EA Sports dă lovitura, iar Bundesliga rămâne exclusiv în seria FIFA pentru următorii ani!

Written by Manuel Manzotti.

View Comments

Liga a 3-a din Germania este confirmată și ea în joc, în timp ce Konami, surprinzător, anunță o nouă “eră”.

EA Sports a lansat și un trailer oficial pentru liga a 3-a din Germania.

Surpinzător sau nu pentru unii, EA Sports reușește să dea lovitura și să păstreze licențele exclusive pentru Bundesliga până în anul 2022. Mai mult decât atât, canadienii confirmă ce vă spuneam încă de acum câteva săptămâni și anume faptul că liga a 3-a din Germania va fi licențiată și ea în seria FIFA. De fapt acest anunț legat de liga a 3-a din Germania a fost făcut neoficial de câteva săptămâni de foarte multe publicații germane, iată că EA Sports confirmă oficial acest lucru, lansând și un trailer dedicat acestei ligi.

Cu toate că EA Sports păstrează licențele exclusive pentru Bundesliga, iar acest lucru ar trebui să bucure fanii FIFA și să întristeze și mai mult fanii PES, lucrurile stau paradoxal exact invers. Și haideți să vedem împreună de ce!?

Deși Konami avea în sfârșit o foarte mare șansă sa liciențeze un campionat puternic în acest an când s-au renegociat licențele pentru Bundesliga, japonezii au pierdut drepturile campionatului german în fața celor de la EA Sports. Totuși, Konami alături de Sega, reușește să achiziționeze drepturile Bundesliga pentru jocurile de tip manager. Imediat după anunțul făcut de federația germană de fotbal, Adam Bhatti, managerul PES, s-a arătat foarte fericit și optimist, chiar dacă EA Sports va păstra în mod exclusiv licențele pentru Bundesliga, el declarând ca viitorul PES arată “strălucitor” și că PES va avea niște licențe foarte importante în joc, pentru prima dată în istoria seriei, reprezentând un pas uriaș în evoluția ei. Cu aceste declarații Adam Bhatti reușește să bage și mai mult lumea în ceață și nimeni nu înțelege despre ce licențe importante ar fi vorba, având în vedere că EA Sports tocmai ce-a reușit să-și păstreze licențele în mod exclusiv și pentru următorii ani. Să fie vorba de jocul tip manager? Să fie vorba de licențele exclusive pentru Serie A  sau campionatul Franței? Trebuie să știți faptul că EA Sports deține în acest moment drepturile exclusive pentru campionatul Angliei, Germaniei și cel al Spaniei, însă campionatul Italiei și cel al Franței, reprezintă o problemă pentru EA Sports, Konami având și anul trecut, mai multe drepturi pentru cele două campionate. Adam Bhatti ne liniștește însă, anunțând că noi licențe vor fi anunțate curând, probabil în cadrul expoziției anuale de jocuri, Gamescom, din Germania.

Interesant este și faptul că deși EA Sports deține drepturile exclusive pentru campionatele Angliei, Germaniei și cel al Spaniei, Konami are parteneriate cu echipe precum Liverpool, FC Barcelona sau Borussia Dortmund, iar detalii grafice precum fețele jucătorilor, stadioane sau alte lucruri, sunt net superioare reproduse în joc, celor din FIFA. Nu ar mira pe nimeni ca japonezii să introducă campionatul Germaniei nelicențiat în seria PES, asemeni campionatului Angliei, bazându-se pe câteva parteneriate importante și pe faptul că fanii vor putea edita foarte repede numele “fake” ale echipelor și vor introduce echipamentele sau emblemele originale fără prea mult efort, reprezentând un avantaj față de seria FIFA la acest capitol, unde nu există sub nici o formă o astfel de opțiune, fanii seriei neputând să-și actualizeze echipele cu noile echipamente, fețe ale jucătorilor sau noi embleme spre exemplu.

De partea cealaltă deși EA Sports deține drepturile exclusive pentru cele mai puternice campionate din lume, Anglia, Spania și Germania, lucrurile nu arată chiar atat de roz precum par la prima vedere și asta datorită mai multor lucruri. În primul rând faptul că Konami încheie diverse parteneriate cu echipe de club puternice din Europa, îi deranjează maxim pe canadieni și asta pentru că japonezii în mod surpinzător, au mai multe drepturi de reproducere în joc, în ceea ce privește jucătorii, fețele jucătorilor sau a stadioanelor. Cu alte cuvinte, deși EA Sports deține drepturile pentru campionatul Spaniei de exemplu, nu are dreptul de a introduce stadionul Camp Nou în joc, deoarece Konami are parteneriat cu Barcelona sau de exemplu, stadionul și jucătorii echipei Borussiei Dortmund arată mult mai bine în PES decât în FIFA, tocmai datorită acestor parteneriate reușite de Konami, iar aceste licențe exclusive par mai mult decât bizare. În altă ordine de idei, FIFA va avea un campionat din cele trei menționate mai sus, cu grafica și siglele campionatului respectiv, incluzând aici și grafica scoareboardului, însă foarte multe echipe și stadioane, vor arăta mai bine în PES decât în FIFA deși repet, Konami nu deține drepturile pentru aceste campionate.

Un alt amănunt de care trebuie să țineți cont, este faptul că EA Sports a plătit foarte mulți bani pe aceste licențe, iar bugetul pentru dezvoltarea jocului propriu-zis, va avea de suferit ca de obicei, seria FIFA bazându-se mai mult pe licențele din joc decât pe grafica sau gameplayul seriei. Așa că deși la prima vedere lucrurile arată foarte bine pentru fanii FIFA, s-ar putea ca pe viitor să fie în defavoarea lor.

Posted in Stiri FIFA

Tipărire