FIFA 18, PES 2018

“Bătălia” pentru Bundesliga continuă! Cine va câștiga, PES sau FIFA?

Written by Manuel Manzotti on .

View Comments

Licențele pentru Bundesliga expiră dupa acest sezon, iar fanii FIFA au motive să tremure.

Poate Konami să pună mâna pe Bundesliga? Categoric!

Sau un “DA”, cat se poate de clar! “DA, Konami poate da marea lovitura!” o spune chiar Jonas Lygaard, directorul senior Brand & Business Development al celor de la Konami. “Am demonstrat asta si cu licentele Champions League si Europa League” mai spune el. “Felul in care am integrat aceste licente in joc si le-am pus impreuna alaturi de alte competitii  internationale cum ar fi PES League, arata ca stim sa gestionam licentele mari.”

Faptul ca licenta pentru Bundesliga nu este deloc ieftina, nu este un secret, totusi este Konami in stare sa se bata de la egal la egal cu cei de la EA Sports pentru aceasta licenta cand vine vorba de bani? “Suma investitilor noastre depinde de felul in care acestea ne afecteaza noua viitorul companiei si cariera, de felul in care acestea afecteaza cifrele de vanzari in intreaga lume. Nu aruncam pur si simplu banii pe fereastra! Investim in lucruri care ne pot duce compania mai departe spre succes” ne mai zice Lygaard.

Bundesliga este o licenta si o oportunitate fantastica pentru Konami de a-si creste nu doar cifra de vanzari, ci si de a-si mai spala din imaginea stearsa din ultimii ani. Si daca Konami nu profita acum de posibilitatea de a licentia un campionat puternic, cand o va face? Sunt de parere ca japonezii vor lupta pentru aceste licente si vor investi foarte mult pentru a licentia Bundesliga in urmatoarele sezoane de PES, indiferent daca vorbim de o licenta exclusiva sau o licenta comuna cu cei de la FIFA.

Pana la finalizarea negocierilor insa, declaratiile sunt cam impartite, Adam Bhatti spunand intr-o postare pe Twitter, ca Bundesliga va putea fi prezenta in PES de abia din 2018 in PES 2019 si asta daca Konami va castiga licienterea. O parte din presa germana ii cam da dreptate, afirmand ca FIFA 18 va detine in continuare drepturile Bundesliga pana la finalizarea negocierilor, un lucru ciudat insa, avand in vedere ca pe hartie licienterea Bundesligii in FIFA a cam expirat. Ce-i drept, Adam Bhatti nu se ocupa prea mult de contracte, fiind in postura mai mult de reprezentant PES care e in permanenta in legatura cu comunitatea internationala, insa el a mai spus printre altele ca urmatorii 3 ani de PES vor reprezenta o noua evolutie in lumea jocurilor. Nu stim inca ce inseamna exact acest lucru, daca este vorba de noi licente sau de un nou motor de joc capabil sa aduca seria PES la un realism nemaiintalnit, insa batalia pentru Bundesliga este deschisa inca si se negociaza dur de ambele parti, EA Sports avand presatia si istoria de partea sa, iar Konami ar face orice pentru a-si creste cifra de vanzari, Bundesliga fiind oportunitatea perfecta pentru acest lucru.

Cum zicea si Jean Padureanu, regretatul presedinte al Gloriei Bistrita, acum multi ani, inaintea inceperii returului Ligii 1: “Se va trage cu pistolul!”, cam asa vor fi si negocierile pentru Bundesliga intre federatia germana de fotbal, EA Sports si Konami.

Voi ce credeti, cine va licentia Bundesliga pana la urma?

Posted in Știri

Tipărire