FIFA 17

Așa DA! În sfârșit! FIFA trece la un alt nivel cu un nou motor de joc!

FIFA 17 va folosi unul dintre cele mai bune motoare de joc, Frostbite.

Vom avea în sfârșit parte de o super grafică în FIFA? Se pare ca da!

Da, ati citit bine! Seria FIFA va trece la un alt nivel, la un nivel cu adevarat profi. Si asta pentru ca cei de la EA Sports s-au hotarat in sfarsit ca si FIFA merita un motor grafic adevarat. Ca sa intelegeti mai bine, Frostbite este unul dintre cele mai bune motoare de joc, un motor de joc hiper-foto-realist, un motor de joc capabil sa redea o grafica foarte aproape de realitate. Si daca nu sunteti inca convinsi, va mai pot spune ca motorul de joc Frostbite sta in spatele jocului Battlefield 1 ce se va lansa in toamna si care a facut senzatie pe internet strangand aproape 40 de milioane de vizualizari in urma trailerului lansat, ultimul Need for Speed, ultimul Star Wars: Battlefront, Dragon Age sau Mass Effect, jocuri care arata extraordinar de bine din punct de vedere grafic.
Si EA Sports loveste unde durea cel mai tare, grafica, FIFA fiind de foarte mult timp un joc lasat in urma din acest punct de vedere si nu numai in comparatie cu jocurile Next-Gen care exista pe piata. Si desi Pro Evolution Soccer a fost mai mereu la capitolul grafica peste FIFA, s-ar parea ca in scurt timp balanta se va inclina greu in favoarea FIFA cel putin din acest punct de vedere iar Konami va trebui sa-si regandeasca serios viitoarele strategii in ceea ce priveste seria PES.

De altfel Andrew Wilson, CEO-ul FIFA, spunea inca de cateva saptamani ca FIFA 17 va face un pas major insa multa lume l-a cam luat in ras dat fiind faptul ca seria FIFA e cam aceeasi an de an cu mici schimbari. Iata insa ca aceasta veste schimba total ecuatiile, Frostbite fiind un motor de joc capabil sa faca din seria FIFA o capodopera.

Desi motorul actual de joc, Ignite, nu are decat 3 ani vechime, cei de la EA Sports au hotarat ca toate jocurile trebuie sa atinga acelasi nivel din toate punctele de vedere, adica calitativ atat pe partea grafica cat si de gameplay. Nu e nici mai putin adevarat ca motorul de joc Ignite, a intampinat numeroase probleme in implementare mai ales in celalalte serii NHL sau NFL.

Dar ATENTIE! Frostbite arata intr-adevar foarte bine insa multi fani isi fac deja griji si se intreaba daca cei de la EA Sports vor reusi sa implementeze la timp acest motor de joc in FIFA 17. In caz contrar, FIFA 17 ar putea fi un dezastru, un joc care va avea foarte multe bug-uri iar o versiune pe PC care foloseste acelasi motor de joc, Frostbite, va intarzia cel mai probabil 1-2 ani sa apara, cei de la EA Sports concetrandu-se in primul rand pe consolele PS4 si xBox ONE.
De altfel cei de la EA Sports au anuntat ca motorul de joc Frostbite va fi treptat introdus in toate seriile de sport EA, in acest an chiar FIFA 17 si PGA Tour beneficiind de acest nou motor, chiar daca seria Madden NFL 17 a fost anuntata deja cu vechiul motor, Ignite. EA Sports sustine ca si celalalte serii, Madden NFL 17, NHL 17 si NBA Live 17 vor beneficia in anii urmatori de motorul de joc, Frostbite.

Va fi foarte interesant de vazut cum va arata noul FIFA cu o grafica in sfarsit hiper-foto-realista si daca acest nou motor, Frostbite, care initial a fost dezvoltat pentru shootere, va reusi sa aduca un impact major si in gameplay si sa aduca o fizica sau niste miscari mult mai realiste ale jucatorilor pe teren. Repet insa, timpul este scurt, iar FIFA 17 s-ar putea sa fie un produs nefinisat cu acest nou motor de joc implementat, insa cu siguranta in anii urmatori, seria FIFA va arata din ce in ce mai bine, atat din punct de vedere grafic cat si ca gameplay.

Ca sa va faceti o idee cam ce poate acest motor de joc, Frostbite, mai jos aveti cateva trailere cu jocuri dezvoltate cu ajutorul lui.

Tipărire