FIFA 18

BOMBĂ! LIGA 1 va fi licențiată în FIFA!

Written by Manuel Manzotti.

View Comments

Inițiativa noastră a dat roade iar EA Sports s-a arătat foarte interesată de a licenția campionatul nostrul în viitoarele serii FIFA.

A rămas doar o chestiune de timp până când în sfârșit liga noastră va fi licențiată în joc.

Nu, nu este vreo pacaleala de 1 Aprilie intarziata sau vreun zvon cules de undeva. Este cat se poate de adevarat, EA Sports se pregateste sa licienteze LIGA 1.

Campanie PES Romania

Mai tineti minte campania noastra de anul trecut cand eu, Manuel Manzotti reprezentand comunitatea PES Romania impreuna cu LPF si ajutat de Ovidiu Patrascu reprezentand comunitatea FIFA Romania, am lansat o campanie ce viza licienterea ligii 1 in FIFA sau PES? A fost creat un sondaj profesionist in care va intrebam daca doriti LIGA 1 intr-unul din aceste doua jocuri, FIFA sau PES si daca veti cumpara jocul in cazul unei posibile licienteri a ligii 1 intr-una dintre aceste doua francize. Desi acel sondaj creat de mine la vremea respectiva m-a costat cateva sute de euro, fiind nevoie de un sondaj profesionist care urma sa fie prezentat celor de la EA Sports si Konami, in urma reultatelor sondajului mai aveam putine sperante ca vom avea in curand liga noastra intr-unul din aceste doua jocuri. Si asta pentru ca numarul de votanti relativ mic, circa 25 000, reprezenta o cifra mult prea mica de luat in calcul de cei de la EA Sports si Konami, chiar daca rezultatele sondajului erau pozitive si aproape toti isi doreau ca LIGA 1 sa fie prezenta in FIFA sau macar in PES.


Colaborand cu cineva din conducerea LPF care are un CV impresionant in fotbalul european si managementul legat de acest sport, aveam mari sperante inca de anul trecut la un rezultat pozitiv din partea celor doua companii de jocuri mai ales datorita relatiilor pe care reprezentantul LPF le are in fotbalul european. Totusi, chiar si asa, raspunsul celor de la EA Sports la vremea respectiva a fost unul sec si negativ, anuntand ca LIGA 1 nu merita efortul si investitia lor, campionatul romanesc reprezentand prea putin interes pentru fanii din intreaga lume. Cei de la Konami s-au aratat si mai putin interesati iar lucrurile pareau sa se indrepte spre un esec total.

LIGA 1 in FIFA 18 sau FIFA 19

Totusi, cei de la LPF nu au renuntat asa usor si au insistat prin reprezentantul lor mai mereu pe aceasta tema, propunand diverse solutii de marketing pentru ca Liga 1 sa reprezinte un interes financiar pentru EA Sports, mai ales ca noi ca si comunitate, ne-am oferit sa le oferim suportul nostru tehnic canadienilor in cazul unei licienteri.
Si se pare ca acel sondaj creat anul trecut impreuna cu insistentele LPF a dat roade, cei de la EA Sports aratandu-si interesul pentru LIGA 1. Asadar ca dupa o conversatie purtata azi cu reprezentanul nostru din conducerea LPF si cel care se ocupa de aceste negocieri, am fost informat ca LIGA 1 va fi licientata in viitoarele serii FIFA.
Cand anume nu se stie exact, cei de la EA Sports spunand ca pentru FIFA 18 timpul este relativ scurt insa reprezentantul nostru LPF este foarte convins ca FIFA 19 va contine oficial Liga 1, spunandu-mi ca intre timp asteapta contractele de la EA Sports pentru licienterea campionatului nostru. Super-veste! Mai jos aveti o parte din conversatia purtata azi.

Daca cei de la EA Sports sunt intr-adevar atat de interesati, e posibil sa avem cateva echipe romanesti in FIFA 18 la “Rest of the World”, urmand ca in urmatoarele editii de FIFA sa avem LIGA 1 complet licentiata.

Acum trebuie sa privim si partea tehnica legat de franciza FIFA si sa reamintim ca acest joc este in marea lui parte creat in studiourile din Romania, de aici si interesul si mai mare a celor de la EA Sports pentru campionatul nostru.

Sigur, nu avem o confirmare 100 % din partea celor de la EA Sports inca, insa interesul canadienilor si aceste discutii intre partile LPF si cele canadiene reprezinta un pas enorm inainte, mai ales ca din discutiile purtate cu reprezentantul LPF, am realizat ca este o persoana foarte hotarata si perseverenta. Mai mult decat atat, el este convins ca in viitoarele editii de FIFA vom avea LIGA 1 licentiata.

Voi ce spuneti de aceasta veste? Sunteti bucurosi de licienterea ligii 1 in FIFA?

Posted in Stiri FIFA

Tipărire