Bundesliga, FIFA 18, PES 2018

FIFA 18 fără Bundesliga? PES poate da marea lovitură!

Konami are șansa de a licenția exclusiv Bundesliga pentru următoarele serii de PES.

Contractul de exclusivitate pentru Bundesliga a expirat! Cine va licenția în continuare liga germană?

EA Sports mai detine drepturile exclusive pentru campionatul german, mai exact cele doua ligi, doar pentru FIFA 17 sau pana la FIFA 17, urmand ca la sfarsitul acestui sezon, intelegerea sa expire. EA Sports detine de foarte multi ani drepturile exclusive pentru Bundesliga, anuland orice sansa pentru japonezii de la Konami sa introduca campionatul german in PES. Pana acum japonezii s-au multumit sa licienteze cateva echipe din Bundesliga, aducand un plus de realism in seriile PES, totusi prea putin pentru a se bate de la egal la egal cu multitudinea de licente din seriile FIFA.

Si totusi soarele a rasarit si pentru japonezi sau cel putin exista din nou o sansa de a licentia Bundesliga in urmatoarele serii PES. Federatia germana de fotbal, DFL, a prezentat deja 3 moduri noi de licientere a campionatului german pentru urmatoarele sezoane. Prima licenta se refera la licienterea normala a Bundesligii in ceea ce priveste echipele de joc, jucatorii, stadioane, prezentare grafica, ca si pana acum in jocurile FIFA sau PES. Al doilea tip de licientere se refera la jocurile de tip Football Manager, iar cel de-al treilea tip de licientere este destinata simulatoarelor de sport, pariuri, etc.

Licente exclusive sau nu?

Atat EA Sports cat si Konami au avut timp pana la 27 Martie sa-si depuna dosarele pentru achizitionarea licentelor Bundesligii pentru urmatoarele sezoane. Federatia germana de fotbal are de ales intre o licenta exclusiva furnizata fie celor de la EA Sports, fie celor de la Konami sau o licenta normala unde atat fanii FIFA cat si fanii PES vor avea de castigat, urmand ca Bundesliga sa fie prezenta in ambele simulatoare de sport.

Bundesliga reprezinta un interes urias pentru toata lumea, dar mai ales pentru EA Sports care nu contesta sa nu aiba sub tutela sa si campionatul german, mai ales dat fiind faptul ca Bundesliga se afla de la inceputurile FIFA in joc. De partea cealalta, Konami poate da marea lovitura si sa licienteze exclusiv Bundesliga, dand o imensa lovitura celor de la EA Sports. Insa aici vorbim de multe milioane de euro si nu stim daca Konami isi va putea vreodata permite acest lux de a concura cu EA Sports la capitolul licente exclusive pentru campionatele puternice din Europa. Totusi, exista sanse destul de mari ca cei de la Konami sa licienteze macar partial Bundesliga sau sa aiba mai multe sau putine drepturi de licientere asupra campionatului german, urmand ca Bundesliga sa fie prezenta in ambele jocuri insa cu mai multe caracterstici si licente fie in PES, fie in FIFA. 

PES poate da marea lovitura insa cel mai bun lucru pentru fani ar fi ca federatia germana de fotbal sa pice la o intelegere atat cu EA Sports cat si cu Konami, astfel incat Bundesliga sa fie prezenta in ambele simulatoare, astfel fanii celor doua jocuri vor avea de suferit, iar una dintre cele doua companii de castigat. Voi ce credeti?

Tipărire